Senaste Inlägg

Bortlämnad

Japp, nu är det ensamt här hemma.
Vi skickade Nemo till Stenshult i eftermiddags.
Det är ju på landet och där smälls det inte. De kan höra nån smäll nån enstaka gång men då kommer det från stan så det är inte alls farligt. Här hemma smäller det ju hela tiden :(
Så bättre att han får koppla av och får lite ro nu.

För första gången har han också reagerat på kylan.
Förra vintern märktes ingenting och inte tidigare i vinter heller. Men två gång på två dagar verkar han ha fått ont i tassarna ute och har haltat ett par steg. Sedan brukar han glömma av det dock. Men jag smörjer med fet salva och än så länge har han inga sår på tassarna.
Killen blev bra orolig när det hände, eftersom han tyckte Nemo blev jättekonstig. Men det är ju inte så konstigt eftersom det säkert är svinkallt och gör ont på tassarna. Det har som inte blivit ofta, bara två gånger som sagt så det var väl salt eller jobbig snö just där det hände.

Han fick i alla fall springa lös på ängen idag med husse. Det hade smällt långt borta då men då var Nemo oberörd, eftersom han var vid skogen och sprang lös.
Så värst är som sagt bostads/stadsmiljö i kombination med smällare. Skrutten. Men nu är han på landet vilket känns skönt, även om jag tycker det är lite jobbigt att inte vara nära honom. Men imorn åker vi också dit.
Nu kan jag ju koncentrera mig lite på kaninerna, som har fått mindre tid nu med Nemo och allt.
Egentligen skulle vi ju inte ha dem hos oss förrän efter nyår (det var min tanke i alla fall), eftersom jag visste att de skulle få mindre tid i dessa dagar. Men de verkar i alla fall inte ha blivit så värst påverkade av ljuden, lite oroliga verkar de ha varit men inte så skrämda i alla fall.

Ögonen har blivit lite bättre på Nemo, fortfarande lite röda men nu får han salva i båda ögonen och denna gången tänker vi köra några extradagar så båda ögonen får tid att helt läka ut infektionen. Tack snälla Sofia för den oöppnade salvan, nu slipper vi oroa oss för att stå utan!

Arg som ett bi

Jävlar asså.
Idag har det smällt från och till hela dagen.
Till och med när vi var uppe hos farmor o farfar idag, smällde det. När vi skulle åka hem kom det en jäkla massa smällar.. men då joggade jag med Nemo medan killen hämtade bilen, vilket verkar funka lite i alla fall. När vi kom hem började igen.. Nyss var jag ute, bra arg, och sa till några ungjävlar som stod precis utanför huset och avfyrade smällare. Förklarade åter igen att det är förbjudet med smällare och att man måste vara 18 år för att hantera fyrverkerier. Sa dessutom till dem att jag ringer polisen om jag ser dem igen... och har de nån kvar att smälla så är det skogen som gäller. Eller klockan 00.00 på nyårsafton.
Dom var mest kaxiga men jag sa även till dem att om dom inte bryr sig om polisen så kanske deras föräldrar bryr sig.. för det räknas faktiskt som langning när underåriga har fått smällare/fyrverkerier.

Nemo ligger under husses skrivbord och gömmer sig. Han fick en relax-tablett, naturligt lugnande. Man ska egentligen ge typ 6 tabletter under en dag för att det ska verka men eftersom han inte har fått dem innan så börjar vi lugnt, och hoppas på att åtminstone hjälper pyttelite. Dapen är inkopplad sen länge sen och jag vet inte om den hjälper, men jag vill heller inte vara utan den eftersom det kanske då skulle vara värre?

På nyårsafton åker vi ut till Stenshult och killens mamma. Förhoppningsvis smäller det inte där. I alla fall inte som det kommer att smälla här på tolvslaget.

Jävla nyår

Har tänkt göra ett inlägg om Nemos jul men det får komma en annan dag.
Nu har det börjat smälla här. Inte så farligt än, men det kommer väl.
Idag eftermiddag fick han vara ensam hemma en stund då killen var tvungen att fixa bilen och jag jobbade. Men jag slutade lite tidigare och skyndade mig hem i alla fall. Antagligen så har det smällt nåt när han varit ensam. Han verkade väldigt lättad när jag kom, gnydde och ville gå ut direkt. Inte verkade det vara för att han var nödig, och killen var ute med honom precis innan han åkte. Och självklart kom det en smäll när vi var ute... men svansen åkte inte ner direkt som den brukar och även om han var stressad en del, så sökte han kontakt när jag saktade in.
Sedan när det lugnat sig så joggade jag sakta, inte direkt hem, men runt omkring och då travade han på bredvid mig och stressen verkade släppa just när han sprang. Så tack Jessan för dina anteckningar, just joggandet verkade ha lite effekt just nu. Det går inte när han är riktigt rädd, men nu när det var lite "snällare" smällar så funkade det.

Jag sa även till några barn på promenaden. De hade små smällare och var på väg att tända dem när vi gick förbi. Så jag sa till på skarpen att man faktiskt måste vara 18 år för att hantera fyrverkerier och att smällare är förbjudet. Sedan sa jag att jag hade en hund som var väldigt rädd för smällare. Då bad de så mycket om ursäkt och sa att de bara hade en kvar. Så jag sa att de får gå till skogen och smälla den då, och INTE vid bostadsområdet. De lyssnade faktiskt och sa att de skulle strunta i den och bad än en gång om förlåtelse. Verkar i alla fall finnas vissa uppfostrade ungar kvar som lyssnar.

*Jävlar*

Nu small det av en riktig raket här... Nemo som låg och åt på sitt stora ben slutade direkt och ligger nu hukandes på golvet bredvid mig. Antagligen släpper han det snart men då smäller det väl igen... SUCK. Tur att vi i alla fall fick ut en promenad och att han fick göra det han skulle...
Har jag sagt att jag hatar nyår förresten?

Nemo har för övrigt fått en liten koja här i datarummet, mellan killens skrivbord och hans fåtölj. Där hänger det täckten och filtar. Så att han har nåt litet kryp in tänker jag.. sedan har nu disko här i datarummet :) Se om musiken kan dämpa lite.. så medan diskot pågår sitter jag och gör lugnande signaler. För nu smäller det här och Nemo är orolig. Det jobbigaste men som ändå är bra, är att han söker kontakt. Det är bra, för då betyder det att han inte blir helt blockerad. Men jag vill inte uppmärksamma honom för mycket heller så att han får stöd i sin rädsla.
Suck.

Och förresten, nu är ena ögat rött och geggigt igen.. inte lika illa som sist men ändå. Nu blir det mer salva och släpper det inte nu så blir det vet. igen.
Nelly och Nemo

Kaninerna mår bra, lite tråkigt är det att vi får ha dem isär men så är det. Ska nog testa en gång till nu när jag ledig och se om det har lugnat sig mellan dem. Tråkigt eftersom vi ville att de skulle ha sällskap av varandra. På sätt och vis har de ju det, eftersom de bor bredvid varandra och hälsar genom burgallren när den ena av dem är ute. I hagen får de vara i stort sätt hela dagen och kvällen, men de får turas om.

Båda två kissar på låda så det är lätt att städa varje dag. Sedan blir en lite större städning i veckan. Dock har Molly börjat kissa lite i hagen nu vilket inte är så poppis. Men vi ska ställa in en till låda där för att se om det hjälper. Eller så är det revirkissning eller nåt.

Idag fick Nelly bekanta sig för första gången med köket. Hon tyckte det var roligt att få komma ut till något nytt. Nemo fick vara med men med munkorg. Den är egentligen alldeles för stor för honom men jag tänker mest på ifall han skulle få för sig att nalla lite på Nelly, då kommer han inte åt att öppna munnen helt iaf ;)
Han brydde sig dock inte så mycket, för jag satt och matade honom med kött haha. Nelly var i alla fall framme flera gånger och nosade på honom och Nemo fick massa gott, och det är så jag hoppas på att han ska bli kaninren. Att det lönar sig att inte bry sig om kaninerna så värst mycket. Detsamma när han är med mig vid burarna. Ibland gnäller han lite och är ivrig men så fort han lugnar sig blir det lite godisregn titt som tätt.

Han är ju snäll och vill dem egentligen inget ont men han glömmer sig ibland och blir lite för fokuserad så därför fortsätter vi träna och tar allt sakta men säkert.


Nelly nyfiken


Nelly smyger sig fram till NemoDet kanske inte ser så snyggt ut men hellre ta det säkra före det osäkra. På detta sättet får han ju vänja sig, vara med osv. Den är som sagt för stor för honom, men det är lite bra också för då är det inga problem för honom att ta gotta osv. Det jag vill undvika är att han ska kunna göra ett snabbt ryck osv om det skulle bli för lockande, innan han är helt säker på vad som gäller om Nelly är omkring honom.
Känns lite konstigt att sätta munkorg på honom när vi är så inriktade på klickerträning och positiv förstärkning. Men som sagt, detta är ju bara till en början och det gör det lättare för honom att vara med eftersom han inte lockas lika lätt om hon springer lös bredvid honom.


SötnosNärgången NellyNelly kommer nära och Nemo får smaskigt godis
Kött är mycket bättre än kanin anser Nemo!Sedan fick han vara utan munkorgen och träna på att sitta still medan jag skulle bära Nelly tillbaks till hagen :)


Bildrensning

Här blir det bilder! Sitter just nu och rensar bland bilderna på datorn och har en del i kameran nu från helgen. Men vi tar rensningen först ;)
Hittade ett par fina från gamla hundträffar :)


Nemo och Einstein talar ut ;)
(klickbar bild)


Einstein vill gärna åt pinnen
(klickbar bild)


Många hundar :)
(klickbar bild)


Johan får en puss av Lukas
(klickbar bild)


En klassiker! Nemo där han trivs bäst - i lerpölen!

Snökul

Husse var ute och hade kul med Nemo i snön medan jag var på jobbet.
Fuskit, jag vill också vara ute på dagen ju!!! Men nu är det i alla fall helg så då ska kameran med mig och Nemo ut. För en gång skull följde den också med husse ut, så här kommer ett par snöiga bilder på Nemo.


Poserar


På språng!


Kraschlandning?


Fiiin! Lägg märke till snön i skägget :D


På jakt... (klickbar bild)


Svalt?


Mer snö i skägget (klickbar bild)

Smart!

Nemo fick testa sitt nya spel och för en gång skull fick han kämpa lite i början innan han fattade hur han skulle göra. Han klarade det dock galant utan hjälp från oss. Men det var roligt att se honom klura lite innan det gick på räls ;)
Ivrig att komma igång!


Jobbar!


Och klarar det givetvis!


Julklappar och snö!

Idag har vi köpt julklappar till Nemo. Ja, förutom allt som jag har beställt då :)
Tänk att det kan vara så roligt att shoppa till sina djur :p
Det var i alla fall kampanjpris i zooaffären på aktivitetsspelet Dog Trubble. Kampanjpriset var på 249 kr. Men så fanns det ett medlemspris också för 179 kr. Så givevis blev vi medlemmar i affären och fick spelet för det billiga priset. Man får ju inte vara dum :)
Köpte även ett jättestort oxben för 49 kr. Han får väl det vid jul men tanken är att han ska ha det vid nyår, så att han får något att riktigt smaskigt när det är som läskigast. Sedan om han kan han äta det eller inte, det återstår att se.

Nu har ju snön kommit och Nemo älskar det. Han har fått riktigt bra dagar nu med en massa spring och bus. Nyss var jag ute på en kvällsrunda och vi hade skitkul. Jag såg ut som en tioåring med termobyxor och mössa nerdragen men vad gör det. Dock kom det en liten lös hund lös i full fart mot oss. Den var snäll och ville leka så Nemo blev inte skrämd eller så. Men jag blir så förbannad. Ägaren kom och hämtade den och sa inte ett ord till oss! När vi sen gick sprang den efter oss och han fick hämta den igen. Utan ett ord!
Bara för att det inte händer något så betyder det inte att man är "skuldfri". Man kan ju åtminstone be om ursäkt eller ha hunden kopplad om det inte fungerar!
Jag sa dock ingenting, hade velat säga ett par väl valda ord, men jag orkade inte förstöra mitt eget humör. Jag ville ha en trevlig och kul stund ute, och inte behöva gå och irritera mig på ansvarslösa hundägare.

Ögoninfektionen läker på bra och det ser inte alls så farligt ut längre. Skönt!

Inga bilder idag, hade gärna velat ut och fota i snön men det är för mörkt och snöar en del så det får bli en annan dag!

Infektion

Nemo har fått en ögoninfektion :(
Tror att han fick nåt skit i ögat på hundträffen, då torkade jag bort en del smuts som var vid ögat så något skräp har säkert hamnat i. I söndags var det lugnt, men igår så varade det en del och rann. Och idag morse såg det inte alls bra ut. Rött, svullet, irriterat och han ville inte gå och lägga sig efter att jag hade gått upp. Stackarn. Så jag beordrade killen att ta morgonpromenaden när jag gick och sedan bad jag honom ringa veterinären.
De hade fått en akuttid och åkte dit direkt.
Inget sår fanns utan det var en infektion. Så det blev ögonsalva.


Dyrt var det också. 1000 kronor för inte ens en kvarts undersökning.
Visst betalar man och ser glad ut, allt för Nemo. Men ändå, att det kan kosta så mycket?! Skulle det varit jag som fått det hade det gått på 120 kronor på vårdcentralen, eller 300 kr hos specialistläkaren..
Man gör såklart allt för sina djur men det är ändå trist att plånboken ska behöva bli så ledsen så fort det är nåt.
Dock fick jag pigga upp den en del (hehe yeah right) med att beställa lite hundprylar på nätet.
Massa ben och gotta, en sele och lite annat smått.

Tio dagar ska han ha dropparna, och jag hoppas att det läker ut bra.
Sedan tycker jag att vi ska vara utan diverse sår och skador!

vår kväll

Ikväll gick vi en bit på strandpromenaden. Tanken var att jag ville ha fina kvällskort att skicka som julkort, men det sket sig. Kameran och jag var inte överens. Och Nemo såg ut som om någon (jag) tvingat på honom en tomteluva. Vilket i och för sig var sant. Men det blev inget bra alls.


"Matte, jag vill inte!"

När vi kom fick han ett ben, sedan var det dags för vår klickstund. Då började jag presentera tricket "krypa" för honom och det gick fint! Så nu har vi något nytt att träna på.
Stå kan han så bra nu så.


Ännu senare på kvällen körde vi samma som igår, det vill säga jag öppnade upp kompostgallret när det var Nellys tur att vara ute och hon kom som vanligt fram flera gånger. Det går åt en del godis, då jag klickar så fort hon är i närheten och framme hos honom och jag tror att han tycker det är skönt att ha något att fokusera på.


Nos mot nos


Nemo var på rätt humör för att träffa på Nelly lite närmare ikväll så jag öppnade upp lite och Nelly kom skuttandes direkt. Jag håller en lugnande hand så inte Nemo ska få för sig att resa på sig och skrämma Nelly, eller ta tassarna mot henne. Direkt efter bilden tog skuttade Nelly fram till Nemo så att de var nos mot nos :)

Jag öser lugnande beröm och gotta till Nemo så fort han är så här lugn kring kaninerna och det hjälper. Jag kan sitta och klappa Nelly och så länge Nemo får vara med och får lite klappar också så är han kanon! Är så stolt över honom! Kan mycket väl se Nelly som en framtida frigående kanin inomhus :)

Lördagskul

Igår var det full rulle på dagen vilket var bra eftersom vi var på 30-års fest på kvällen.
Först startade vi med hundträff i Vänersborg, roligt att träffas igen!
Nemo blev utskälld av en liten Luna direkt men efter att hon fått nosa igenom honom grundligt så beslöt hon sig för att han var kul kille och sedan lekte de som bara den.Efter träffen var Nemo trött, vilket var otroligt skönt eftersom han som sagt haft lite svårt att slappna av ett tag. På kvällen innan vi gick på fest så hade jag lovat att ta ut en bekants hund eftersom hon jobbade och inte kunde ordna hundvakt. Så vi åkte upp och Johan gick in och hämtade Baghera. 2-åris stor svart okastrerad hanhund. Det gick kanon, Nemo och Baghera fick hälsa efter en liten promenad och det var så roligt att se dem.
Båda tyckte det var lite läskigt, men gjorde lekinviter hej vilt för att visa varandra att de inte var farliga hihi. Ena stunden backade Baghera när det blev för läskigt, nästa stund var det Nemos tur. Sedan kunde de inte hålla sig, utan började busa runt.
Så roligt att se två hundar mötas för första gången, och att båda vara likadana. Ingen som var på, ingen som var arg, misstänktsam eller reserverad. Utan två nyfikna försiktiga och snälla hundar.
Dessutom är det roligt att se en stor svart okastrerad hanhund av grövre ras vara lugn och försiktigt. Man är liksom så van vid att en sån hund lätt hamnar i fel händer och får då fördomar om hur den ska bete sig.
Även om jag aldrig träffat honom innan så visste jag ju dock att han skulle vara snäll och så, och jag kan ju såpass bra läsa hundar att jag ser hur de reagera osv. Men ändå är det så roligt att se. Hur de kan gå bredvid varandra utan att bry sig, att de kan leka, och visa varandra respekt när den ena tycker det är lite läskigt osv.

Så Nemo fick en bra dag i går.
Idag har det varit lite lugnare, jag har världens mensvärk så jag har inte orkat med så mycket. Men lite städning och en egen rolig promenad med Nemo blev det iaf.

Kaninerna rök ihop ordentligt igår eftermiddag i hagen.
Och idag var det likadant när de fick komma ut tillsammans :(
Det som har funkat så bra... så tråkigt.
Så senare har de fått vara ute var för sig i hagen.
Vill ju att de ska ha nytta och sällskap av varandra :(

Stolt

Idag kände jag för första gången sedan jag började jobba såhär mycket att det inte alls var roligt.
Jag pratade med husse vid lunchtid och då skulle han och Nemo ta en riktig långpromenad och jag kände bara att jag inte alls ville vara där på jobbet med massa att göra... jag kände mig nästan gråtfärdig och ville bara hem till Nemo och gå med på långpromenaden.
Jag trivs som fasen på jobbet och med det jag gör, men idag kom allt över mig liksom, att jag inte får så mycket tid som jag skulle vilja hemma. Med Nemo till exempel. Jag vill ut i skogen, gå på upptäcktsfärd, göra roliga saker, träna, ligga o gosa osv.. men när jag kommer hem är det kolsvart ute och klockan är mycket, så det blir liksom inte alls så mycket som jag skulle vilja!
Tack och lov är det snart jul och ledighet så då ska jag ägna tiden åt det jag vill. Inte för att jag inte ägnar tid eller så nu, men det är inte så mycket tid som jag skulle vilja!

Ikväll har vi förresten varit på bio och den var inte slut förrän halv tolv, så detta blir ett sent inlägg.

Nu när jag kom hem städade jag undan lite hos kaninerna och Nemo fick vara med. Jag tog upp Nelly och satte mig med henne i knäet på pallen i hagen. Hon myste riktigt i mitt knä vilket var underbart. Nemo var med, utan munkorg, och pussade på både mig och Nelly :) Han vet fortfarande inte riktigt vad han ska göra, ger en del lugnande signaler och gnäller lite. Han börjar förstå att han ska vara snäll, och han vill så gärna vara med.. och så vet han inte riktigt vad som förväntas av honom och hur han ska vara. Så jag hoppas att jag ska kunna visa honom att så länge han är lugn och snäll så får han vara med samt att få honom att lita på att det jag som har kontroll över sitautionen så att han inte ska behöva vara osäker och inte veta vad som förväntas av honom.
Men jag blev mycket stolt över honom ikväll! Att han kunde behärska situationen även om den var ny och säkert lite konstig och läskig.
Vid julledigheten hoppas jag på att det vara dags för Nemo och Nelly och träffas lite mer, kanske i köket eller så, men vi får se var vi står då. Molly hamnar tyvärr lite efter men å andra sidan behöver hon otroligt mycket mer tid på sig.

För övrigt så smällde det en del när husse var ute med honom, det var inte så farligt när de gick långpromenaden eftersom den är runt skogen, men han blev rädd när de kom tillbaks till kvarteret igen efter en riktigt hög smäll. Dock skakade han av sig det när de kom in igen, tack och lov.
Nu är iaf dapen inpluggad och jag hoppas det att den ska någon effekt när eländet drar igång.

Matte borta mer=svårt att slappna av?

Tack för era kommentarer angående förra inlägget!


Den senaste tiden har Nemo varit.. ja, inte överpigg men han har haft svårt att slappna av. Idag har jag funderat på varför och kommit fram till ett troligt svar. Inte är det kaninerna som gör det, eftersom han har varit såhär nästan hela hösten. Även om husse har varit ute och gjort saker med honom, så är det inte nog på kvällen. Som idag, då har de varit ute i Stenshult hela dagen och gått en halvmil och Nemo har fått vara lös hela tiden, vilket betyder en jäkla massa spring, bus med Sixten och andra roligheter. Med andra ord borde han vara trött. Tidigare räckte en sådan här grej för Nemo, så var han trött i 1,5 dag liksom. Men inte nu. Nu sitter han från att jag har kommit hem och bara stirrar på mig alternativt kommer och vill ha uppmärksamhet hela tiden. Han bryr sig inte om husse, utan det är endast jag som gäller.
Han får min uppmärksamhet, vi klickar varje kväll och han är med mig inne hos kaninerna medan jag städar, grejar eller så tränar vi tillsammans. Men går han och lägger sig senare? Icke.
"Problemet" tror jag ligger i att jag är borta så mycket som jag är nu. För det började ungefär när jag började jobba som jag gör nu, det vill säga väldigt mycket, och Nemo har ju varit van vid att jag är hemma mest med honom.

Understimulerad tror jag inte på, eftersom han får ändå en hel del i vardagen även om vi inte tillbringar hela dagar med spår, lydnad eller går milslånga promenader.

Tycker det är lite jobbigt, känns som om han inte riktigt är nöjd med sitautionen eller vad man ska säga. Men samtidigt så trivs jag som fasen på jobbet och är väldigt viktig där också, så finns liksom inget att göra mer än som jag gör nu. Ägna tid åt honom när jag är hemma och på helgen. Önskar att det inte vore så mörkt när jag kommer hem dock, då hade jag kunnat ta lite roligare promenader med honom. Men men.
Imorgon ska vi i alla fall plugga in DAP:en, kanske den har lite nytta i detta?

Idag har han i alla fall fått vara med när jag städat burarna, och sedan fick han munkorgen på sig och vara med i hagen med Nelly. Molly är fortfarande ganska så rädd av sig men Nelly är en tuffing som kommer fram och hälsar på Nemo vare sig det är i hagen eller mot kompostgallret. Nemo skötte sig bra, låg bredvid mig när jag hade Nelly i knäet och sen när hon skuttade runt. Men munkorgen får allt hänga med lite om de ska mötas utan galler då Nemos blick inte är riktigt att lita på än hela tiden. Ibland glömmer han sig lite, och jag får be honom fokusera på mgi istället för kaninerna. Han har också en förkärlek till att använda tassarna vilket inte känns riktigt bra.

För övrigt så har vi fått separera på Molly och Nelly. Det gick inte när de bråkade som de gjorde. Nu verkar de trivas riktigt bra. De är alltid tillsammans i hagen och den står till deras förfogande jämt när vi är hemma. De hoppar in i varandras burar, och har inte bråkat sen dess. Nu har jag lagt in fleece som botten i burarna, får väl se hur det går. De vill gärna krafsa bort den men jag hoppas att de vänjer sig för spånet sprids i hela lägenheten så det vore bättre med fleece och endast spån i deras toaletter.
För övrigt är Nelly himla go! Hon ligger ofta utsträckt och verkar trivas ganska så bra. Inte heller är hon rädd för Nemo, och hon kan slappna av när man lyfter henne samt kela med henne. Molly kommer nog aldrig bli lika tuff som syrran men hon får lite mer tid på sig och hon bits inte längre när man lyfter henne (när hon ska in i buren osv) men hon klarar inte riktigt av att bli klappad än.

Tala är silver, tiga är guld

Ibland blir jag så trött.
Varför kan man inte bara vara tyst om man inte har något bra att säga?

Vi har fått en hel del reaktioner på att vi numera har kaniner hemma.
Och jag är numera trött på att prata om det. Detta eftersom det nästan enbart är negativa kommentarer vi fått.
Som att det är konstigt att ha kaniner i lägenhet, att det är onödigt, att det kommer lukta, att det tar tid osv.
Alla har liksom frågat "Men varför har ni skaffat kaniner?!" med en negativ ton.

Ja, kanske för att jag har ett intresse och vill det? Är det så himla svårt att förstå?

Det var lite samma när vi skaffade Nemo.
Då kom frågor, som "vill ni verkligen binda upp er?" och "är inte det bara en massa jobb?" osv.

Bara för att min familj och flertalet vänner inte har djurintresse, kunskap eller engagemang till att ta hand om djur så behöver väl inte det innebära att någon annan inte har det?
Jag blir så trött.

Jag är ingen kattmänniska men jag går fan inte hem till mina kompisar med katt och ifrågasätter varför de har katt eller säger kommentarer som att det är onödigt, luktar osv. Eller detsamma med barn. Jag är ingen barnmänniska och visst kan jag tycka och tänka vissa saker när kompisar skaffar barn som om det vore en trend. Men jag är glad för deras skull om detta är vad de vill. Jag gläds med dem även om jag själv inte är redo för det.

Alla gör vi våra val. Jag är vuxen nog att ta ansvar för mina val och jag vet också vad som krävs av mig.
Jag tycker det är roligt och jag lägger ner tid på de djur jag har.
För mig är det ett intresse. Och det får gärna ta både tid, engagemang och ansvar, eftersom jag har valt det och vill det.
Det kanske är svårt för vissa att förstå det eftersom de själva inte har intresset. Jag vet inte.
Men jag blir så trött bara på att folk inte kan respektera ens val.
Och har man som sagt inget positivt att säga om det så borde man fan vara tyst.


Snart kompisar?

Det går framåt. Nemo är som sagt mest osäker på kaninerna och vet inte riktigt hur han ska bete sig runt dem. Tidigare i dag hjälpte han mig att städa kaninburen ;), och då var han mer intresserad av att se om det fanns några pluttar än av kaninerna. Han har nosat på dem genom kompostgallret samt fått vara med i hagen, både med munkorg och utan. Munkorgen  samt koppel fick han ha den första gången han va med i hagen när kaninerna skuttade runt eftersom han som sagt är så osäker. Han vet inte om han ska slicka på dem, leka med dem, nafsa och smaka lite päls, nonchalera dem eller ge dem lugnande signaler. Det är liksom lite blandning just nu. Men sedan så är det ju faktiskt så att det inte hör till det naturliga, att kanin och hund umgås, utan det får man ju lära honom också. Så att han vet att dessa ingår i vår familj. Och än så länge är han mest osäker på vad de är för något och vad man ska göra med dem. Men jag belönar varje gång han är lugn, försiktig och låter kaninerna komma fram till honom. Sedan får han ibland ett par nej också, när han blir lite för ivrig och sätter tassen mot gallret, men då brukar han lugna sig, sucka och lägga sig ner. Och det är ju det som blir belönat också.
Sedan ger jag honom ensamtid också, vi klickar i närheten bara jag och han, så att vi får vår tid tillsammans också, med kaninerna i bakgrunden. Så det här kommer säkert gå alldeles utmärkt!


Kaninerna har fått en ny hage nu!
Den uppskattas och dom undersöker, gnider sig, leker, och trivs bra.
Tanken är att de alltid ska ha det såhär men som det är nu har vi stängt in till vardagsrummet så inte Nemo är där själv när vi är i datarummet. Och tills kaninerna är vana osv får de vara i buren om vi inte är hemma.
Men om man jämför med hur de har bott förut, så är nog detta rena paradiset ;)


Nemo undersöker hagenHjälper till med städet ;)


Lite närmare hälsning.. men vi tar det sakta och säkert :)

Och på tal om deras personligheter har kommit fram, som Maria undrade, så nja.. lite märker man allt.
Det var sagt att Molly skulle vara blyg men älskar att bli klappad, och Nelly skulle vara mest framåt.
Och så är det väl lite..
Men båda är ganska så nyfikna, kommer fram och luktar och hoppar ur buren osv. Men Molly kan man inte riktigt klappa än för hon går undan, men hon tar mat ur handen. Nelly har börjat förstå att det är ganska skönt att bli kliad men hon vill hellre äta själv. Jag tar upp dem, rör vid dem, sitter med dem osv ganska så korta stunder, och ofta, nu så att de får vänja sig vid mig. Molly vill helst inte bli hanterad, då nafsar hon, så henne ger jag mer tid och visar att det kommer gott från händerna till en början. Nelly har jag haft i knäet ett par gånger, men som sagt, vi tar det lugnt och vänjer dem allt eftersom vid oss.

Uppdatering och bilder

Här kommer en liten uppdatering.
Allt går hur bra som helst med kaninerna och Nemo.
De har vant sig vid honom och han har börjat vänja sig vid dem.
Idag nosade Nelly och Nemo på varandra genom kompostgallret :)
Och Nemo har fått ta en kik in i buren (snarare var han inne med huvudet och kollade om det fanns lite kaninbajs att stoppa i munnen).
Vi kör klickpass och sitter tillsammans vid buren. Även om Nemo är snäll och försiktig påpekar jag det alltid för honom, att han ska ta det lugnt osv just för att alla kan bli lite skraja om det blir för mycket. Igår var det lite revirmarkeringar eller liknande mellan systrarna och Nemo blev lite orolig när de sprang omkring.
Idag har det dock varit lugnt med dem och jag hoppas att de inte ska tjafsa något mer. Känns så tråkigt om vi måste sära på dem. Men säkerligen är det könsmognad + nytt ställe + en massa grejer nu buren och hagen som gjorde att de bråkade. Var dock inget allvarlig, och idag har de som sagt varit lugna.

Lite nya bilder kommer här :)


Grönsaker i taket är gott


Nelly ligger och päser med syrran bredvid sig. I taket hänger en ballongvisp ;) Varför köpa höbollar när det finns liknande i köket? :p


Nemo vill också vara i buren


En typisk "jag vill klicka-bild" på Nemo.


"Vad kan du göra för att få klick och godis då?" frågade jag. Nemo visade.


Nemo ville ha mer gotta :)