Senaste Inlägg

Nu jäklarTog första fästingen idag på Nemo, en stor rackare.
Men nu har jag fått köpt scalibor, som åker på ikväll.
Sedan hoppas jag att jag inte ska behöva ta nån mer...

Långis

Gud vad gott nu när det är ljust ute så länge och bra väder!
Tidigare på dagen var vi i skogen en sväng, Nemo fick springa lös medan jag letade grenar och blåbärsris till kaninerna. Sedan tog vi långpromenaden på kvällen vid halv åtta till nio. Skönt att kunna vara ute så länge och att det fortfarande är både behagligt och ljust!

Liten paus

Det har varit dåligt med uppdateringar, jag vet.

Under veckan som gått har vi varit ute och letat hund en del. En 5-månaders valp har sprungit lös ute i en veckas tid här i Uddevalla och jag, killen och Nemo har varit ute och letat. Vi har träffat på den flera gånger, men den är väldigt rädd och springer så fort man kommer nära. Stackars liten!
Jag har pratat med polisen men de verkar inte kunna göra så mycket, ägaren bryr sig inte om hunden och det har inte funnits något "seriöst" eller "organiserat" letande.
Nu verkar det som att fler är inkloppade och om hunden inte redan är inne så hoppas jag verkligen att det blir snart!!

Nemo mår bra, vi hade en veterinärtid i fredags men tyvärr fick vi avboka den då vare sig mina eller killens pengar har kommit in. Ögoninfektionen läkte på några dagar då vi direkt började behandla med salvan. Men jag hade velat kollat upp ett par grejer till, så vi får väl boka en ny tid snart här.

Är dessutom inne på att kastrera kaninerna, så det vill jag också prata med vet. om. Kanske att de kan vara tillsammans om inte hormonerna styr?!
Dessutom boar Molly var och varannan dag, vilket inte känns så kul eftersom hon inte kommer att få bli mamma ändå. Så det är något som jag ska ta upp och diskutera med vet. om, så får vi se om vi kanske kan kastrera henne nu i sommar. Så länge det inte är något riskabelt och så vill säga. Kastrering är ju ändå ett ingrepp och det är klart att det finns risker med det...

Helgens inomhusaktivering
Maten serverad i kartong med tidningspapper!

Ögoninfektion igen

Jaha, då är Nemos ögoninfektion igång igen.
Igår var han lite låg på kvällen. Jag trodde att det var en kombination av att det smällde ett par gånger utomhus samt att vi ska flytta och jag håller på att packa lådor. Tänkte att han kanske reagerade lite på det, att en förändning kommer att ske.
Men det kanske var ögoninfektion som var på gång?
För idag morse så var det en massa äckligt gojs i ena ögon och under dagen har det fortsatt rinna och blivit mer gojs.
Vi har kvar salvan från förre gången så vi får köra på den nu och så ska jag ringa vet. i veckan för att höra med dem om vi ska komma in, eller om det behöver göras något annat.
Förra infektionen var ju envis, den gick över till andra ögat och kom tillbaka efter en vecka. Så det känns ju som att det är nåt.

Flytt

I sommar ska vi flytta. Mest för Nemos skull faktiskt.
Killen har sökt in på utbildning och kommer han in där blir det att pendla till gbg varje dag. Och om han inte kommer in.. ja, han ska ju ut i arbetslivet igen ändå.
När vi skaffade Nemo jobbade jag deltid, men nu är jag uppe i heltid. Killen blev bra nog arbetslös när jag gick upp i tid så hittills har det löst sig med Nemo. Men tids nog så kommer vi ju båda jobba heltid.
Det finns ett hunddagis i stan men det ligger utanför stan och har lite kassa öppettider, så det alternativet funkar inte. Dagmatte eller hundvakt då? Jo visst, men samtidigt känns det lite osäkert. Jag vill inte lämna bort Nemo till vem som helst liksom...
Så då kör vi istället på detta alternativ, dvs flytta.
Vi har fått en lägenhet som ligger en minut från mitt jobb. Så då kan jag ha med honom ibland, samt gå hem på lunchen nån dag, jobba hemifrån ett par eftermiddagar osv. Vissa dagar kanske det behövs hundvakt men då har killens mamma lovat att ställa upp och hjälpa oss med det, så det känns bra.

I området finns det bra promenadvägar, närheten till Skeppsviken och havet, strandpromenaden, Emaus, grusplaner att träna på osv. Nackdelen är att det inte finns någon direkt skog intill. Det kommer jag att sakna. Nyss gick jag med Nemo lös här bakom husen, vid bäcken. Den vägen tar kanske bara en kvart, 20 minuter om man går hela tiden men fördelen är att han kan springa lös ju. Några sådana ställen finns inte riktigt där vi ska bo så tyvärr blir det inte lika mycke lösgående för honom. Men vi har ju ändå bil, så vi har sagt det att vi får anstränga oss lite mer nu bara på vår lediga tid. Nemo ska såklart fortfarande få chans att springa lös i skogen!

Kaninerna kommer att få nya burar, hemmabyggda. De två de har nu tar alldeles för mycket plats, eftersom vi nu kommer att flytta till en mindre tvåa (vi bor i en trea idag). Burarna kommer fortfarande vara stora till dem, och sedan kommer de att få vara mer lösgående istället för att ha en hage som de ha nu.

Känns i alla fall bra att vi kommer att bo så nära mitt jobb, allting blir så mycket lättare då.

Ibland har man tur

Idag åkte vi upp med Nemo till Fridhem.
Lite nytt för honom, och där finns gott om ängar att springa på.
Ena stället var dock upptaget med ett par lösa hundar, först tänkte jag tanken på att kolla om Nemo kanske kunde få vara med men eftersom de var så små hundarna struntade vi i det och gick istället lite längre bort och släppte honom.
Han skötte sig bra och jag hade med lite kyckling som godis. Men jag märker ändå att det är dags att börja ta tag i lite träning igen. Inte bara den där vanliga träningen utan faktiskt lägga lite manke till.
Det är så lätt att man börjar bra och sen förslappas man... och tänker "äh allt går ju bra". Men jag vill vara lite mer säker på honom ifall något skulle inträffa, och inte bara lita på tur och tillfälle liksom.

Anledningen att jag tänker lite så är för att det kom en hare bara en minut efter att vi kopplat honom och börjat gå igen. Nemo såg inte haren, som sprang rätt emot oss, så jag vände hans uppmärksamhet mot mig och kycklingen, så att haren fick en chans att se oss och sprang sedan åt ett annat håll.
Men hade Nemo fått se på den när han var lös är jag säker på att han hade suttit efter den med full fart.
Ja, det hade kanske de flesta hundarna iofs, men har man en bra grundträning, som man fortsätter att underhålla, är ju chansen större att kunna bryta det.

Längre tur i skogen

Oj vad Nemo har sprungit idag.
Vi tog den längre turen i skogen, och Nemo fick springa lös hela vägen.
Vi, eller snarare husse, tog den några gånger i vintras men då kunde ju inte Nemo springa av sig alls lika bra som nu.
Och en massa vattenpölar fanns det också, lycka!

Påsk i Stenshult

På påskafton var vi på dagen ute i Stenshult.
Och det fick mig verkligen att längta efter ett eget hus. Egentligen inte huset i sig, utan TOMTEN.
Medans vi grillade och satt på altanen och njöt av solen sprang Sixten och Nemo på tomten och busade. Eller så skällde de lite på de som gick förbi på vägen utanför. Och när de vare sig busade eller vaktade tomten låg de på gräset och gnagde på pinnar.
Så underbart att ha det så.

Nemo fick bli kvar över natten då det smällde i vanlig ordning här hemma.
Men det går ingen nöd på honom att vara utan husse och matte. Han vill inte ens åka med oss hem. När vi hämtar honom blir han såklart glad över att se oss, men han är inte överlycklig över att åka hem igen...

Samtidigt ger det ju mycket att bo i stan, inget snack om saken.
Men just nu drömmer jag verkligen om ett hus med egen tomt.

Spring på Landbadet

Idag tog vi med Nemo ut till Landbadet så att han fick springa av sig lite.
Blev lite bilder på det :)


Friiii :p


Efter wubban


Jaga fågel är skoj!


Och när man har jagat bort fågeln kan man komma tillbaks och vara såhär glad


En varv till!


Finaste

1 april