Senaste Inlägg

Långlinan åkte fram

Jag vet inte när vi använde den senast.. eller jo, det var väl när vi spårade senaste gången i höstas, innan snön kom. Men idag tänkte jag att den skulle få följa med oss ut. Jag gick nämligen till skogen och hade i tanke att få se några rådjur. Och det skadar ju aldrig att befästa inkallningen lite mer...

Några rådjur fick vi inte se men Nemo fick spåra lite rådjursspår i alla fall. Det gick knappt att ta sig fram i skogen, snön låg hög, orörd och hade dessutom börjat töa. Men vi kämpade på. Även om Nemo inte fick springa så mycket tror jag han blev väldigt nöjd ändå, med att få strosa runt, träna med matte och gå lite friare.




Det blev lite kämpande...


Spanande...


Sedan kan man ju traska iväg lite på egen hand också :)


Stora snövallar!


Träna på lite inkallning


Nemo hemma

Det har faktiskt varit ganska så skönt att vara hemma ett par dagar utan vare sig hund eller kille.
Men när Nemo kom hem i fredags kände jag ändå hur mycket jag hade saknat honom!
Att ha honom runt mig, att småprata med honom, gosa och bara vara tillsammans.




(Kan ju tillägga att jag hade svarta strumpbyxor till tunikan och inte blåa joggingbyxor under dagen.. dom åkte på så fort jag kom hem :p)

Variation förnöjer

Har varken ork, lust eller kunskap just nu med bloggdesign... så jag tar en gratis nedladdningsbar så blir det lite variation iaf :)
Hittade den här

Kaninerna

I brist på Nemo får ni en uppdatering om kaninerna ;)

Idag har jag städat deras burar, samt lite mer grundlig städning i hagen. Jag hämtade även ut en paket förut med lite saker som jag beställt. Denna gång fick Nemo nöja sig med "bara" tuggben och så fick kaninerna lite nya grejer. Så nu får ni följa med på en liten bildtur in i deras hage, som för övrigt står öppen mot vardagsrummet jämt. Men Molly vågar sig inte ut än, Nelly däremot är alltid ute och springer runt under soffbordet :)


Hagen står öppen ut mot soffan och bordet


En helt vanlig kartong kan bli ett litet hus. Men roligast är att gå uppe på det tycker båda kaninerna haha


Ett par pallar


Den här kom i paketet idag! En vippbräda..


Den här är poppis att sitta uppe på


Hö i "påshållare" och i innebandyboll :)


Den här köpte jag också, en bro :)



Är ju så förbaskat kul att köpa grejer till djuren. Visst kan man göra en hel del själv, eller ta vad naturen erbjuder, men det är inte så lockande nu. Längtar dock till våren när vi kan ta in kvistar, stenar och göra det till en liten uteplats inomhus så att säga. Kaninerna älskar för övrigt att få nya saker i hagen. De undersöker, får busryck, gnider sig, gnager osv. Ibland tar jag bort ett par saker för att sätta in det senare, eller möblerar om lite så att de får känna på det lite oftare.
Har även köpt sånt där fejkgräs till gnagare så att de kan få lite gräs mitt i vintern. Och klosax och lite gotta.
Nu när inte Nemo är hemma har jag haft dem uppe i soffan. Igår fick Nelly sitta i knäet och bli gosad med när jag kollade på teve och idag var det Mollys tur. Ingen av dem är överförtjusta i att bli upplyfta, men Molly är värst. Hon började bitas och nafsas men när jag hade satt mig ner så fick hon chansen att gå ner på soffan, men det tyckte hon var lite läskigt så hon valde att kura ihop sig i mitt knä och så lugnade hon sig och till slut njöt hon faktiskt av att bli klappad. Jag var noga med att inte på något sätt hålla fast henne och hon satt så lugnt i mitt knä medans jag gosade och pratade med henne. Måste försöka bättre mig på att socialisera henne och få henne tamare.

Avslutar med en bild på hur det bor i vardagsrummet. Syrran frågade mig, när hon såg detta, "Är det inte lite väl likt ett zoo?". Men jag måste säga att jag bryr mig mer om hur djuren mår och bor, än om det är estiskt snyggt i hemmet. Att bara ha kaninerna i små burar utan några prylar, nej tack. Har man innekaniner (eller gnagare över huvudtaget) tycker jag faktiskt man får göra det bästa av situationen man själv har skapat.



Liten paus

Ja, nu finns det inte så mycket att skriva om då Nemo inte är hemma.
Han är i Stenshult då killen har åkt till Sälen, och eftersom jag jobbar som jag gör, kollade killen med hans mamma om hon kunde passa Nemo några dagar, vilket var okej.
Så han får bo hos Sixten ett par dar, medan jag jobbar.
Kommer kännas ensamt att gå att lägga mig helt själv om kvällarna...

Bråk

Ja, efter att jag gått och lagt mig en stund så blev det ett jäkla liv här hemma.
Nemo for upp ur sängen, och gnydde oroligt.
Så jag stegade upp och kollade vad som försigick.
Antagligen så har jag inte varit så noga med att helt stänga Mollys bur efter att ha gett dem mat för när jag kom upp var bråket fullt igång och Molly var ute i hagen med Nelly. Hon måste ha öppnat upp hela burdören själv och kommit ut.
Det blev en jävla massa tussar och båda var lite skärrade men inga skador vad jag kunnat se.
Fasen att de ska bråka så då...

Långis? Glöm det!

Ja, nog för att det är helg och en långis borde stå på schemat idag men det är bara att glömma.
Det är världens snöstorm här nu!
Jag var ute på morgonrundan och jäklar alltså, det går knappt att gå någonstans för även där det är plogat/skottat är det på bara några minuter övertäckt med en jäkla massa snö. Och vinden, den ska vi inte ens tala om!
Men Nemo verkade inte så jättesugen på att vara ute heller, så jag tror det blir en mysdag inomhus idag.

Ska ni hitta på något roligt i helgen?

Otäckt ljud

Jag trodde att det var på våren/sommaren som de flesta väljer att skaffa valpar men jag verkar ha fel.
För som jag har sagt tidigare, här kryllar det av valpar nu.
Igår var det dags igen, på kvällisen med husse fick Nemo hälsa på ännu en valp. En blandning mellan rottis och amstaff (som verkar var en ganska så vanlig blandning?).

Nemo tycker valpar är jättebra, säkert för att de inte alls är läskiga som vissa stora hundar kan vara.
Så det är ju bra att han får hälsa på snälla hundar, och det är ju såklart bra för valparna också att få hälsa på en större och äldre snäll hund med bra hundspråk.

För övrigt så har Nemo en ljudrädsla. Ja förutom den vanliga skotträdslan alltså.
De håller på att spränga här i området, och själva sprängingen bryr han sig inte direkt om då den mest vidrerar en massa. Men ljudet innan... detta sker en gång per dag och det är ett långt, högt och tjutande ljud. När han hör det blir han orolig, sedan släpper det visserligen direkt efter. Men så idag när husse mötte mig på stan och vi gick vidare hem så kom ljudet igen.
Nemo blev orolig, och var det nästan hela vägen hem.
Inget kul alls att se honom sån.

Världens goaste

Åh vad han är underbar.
För en liten stund sedan låg vi i sängen och väntade på att husse skulle komma hem. Vi lyssnade tillsammans på hissen och om det skulle vara husse, och under tiden gosade vi en masa.
Nemo la sig och skedade med mig och åh vad jag älskar den hunden!
När han burrar in sig, vänder upp magen och lägger huvudet under min haka.. Kärlek!

Annars har vi inte gjort så mycket. Ett par promenader, varav på en av dem fick han träffa och busa med en 7-månaders jack russel. Hon var en vilde kan man säga och Nemo blev faktiskt lite trött på henne efter en stund haha. Jag förstår faktiskt inte riktigt varför "vanliga" människor vill ha en jrt. Dom kräver ju enormt mycket, och verkar näst intill outtröttliga. Iofs finns det väl dem som älskar rasen och aktiverar den därefter men jag tror tyvärr att många skaffar dem för att de är små, aktiva och söta. Och ibland inte har så stor kunskap vad den faktiskt kräver.

Jaja, nog om detta. Jag vet ju egentligen inte alls vad den unga killen har tänkt göra med hunden. Fördomar? Jag?

För övrigt verkar Molly bli sugen på småttingar. Eller så boar hon bara.
Så här jag hittat henne de senaste två kvällarna:

Sjuk matte

Nemo fick inget roligt alls igår.
Och idag blir det nog likadant.
Jag har nämligen åkt på en rejäl förkylning och ligger i stort sett däckad här hemma.
Men han har varit världens bästa och haft förståelse för matte.
Varit hur lugn som helst, och inte alls krävt en massa aktivering.
Och det är så jäkla fantastiskt med hundar tycker jag. Hur dom känner av situationer, och hur dom anpassar sig.
Gos, kisspromenader och lite aktiveringsspel är allt som har stått på schemat och så blir det säkert idag också.
Imorn kommer han nog ha spring i benen så då får det allt bli något mer.
Men just nu är otroligt skönt att han anpassar sig efter situtionen.
Älskade vännen.

Morgonmöte med valp

Vi mötte en husse med en valp på morgonkissen, och det var roligt att se att valpen gick lös bredvis husse och hälsade inte på Nemo förrän han var direkt framme. Jag hade nog räknat med att den skulle springa fram sista biten och göra Nemo osäker, men han var så lugn och snäll och Nemo fick tid på sig att spana in den lösa hunden och sedan busade de en massa. Valpen var redan större än Nemo och han var bara 4,5 månader! :) Blandning mellan golden/schäfer/sankt bernhard. Så det blir en bjässe. Men det var kul att se att han faktiskt var ganska så lugn och snäll, och inte så på som många valpar är.
Och vi stod och pratade lite om valpkurser, brist på rastgård och rumsrenhet. Trevligt med lite hundsnack direkt på morgonen :)

Det finns en hel del valpar här i området för tillfället som Nemo fått hälsa på. Hade varit kul om man fortsätter att ses lite allt eftersom, så både Nemo och valp(arna) får hälsa när de växer upp. Speciellt stora hundar, eftersom Nemo är lite mer osäker på dem, så då vore det kul om han fått träffa dem från att de var valp, och sedan även när de växer upp. Jag önskar dessutom lite mer "kompisar" till Nemo, några som han ändå får träffa lite mer regelbundet så att han inte kommer in i perioder då han blir osäker på grund av brist på trevliga hundmöten.

Kurs?

Kom precis på att jag glömt kolla upp vårens utbud av kurser!
Så jag kikade in på den ena klubbens hemsida och ser att de nu ska ha rallylydnad i vår! Och att anmälningstiden var senast på söndag! Så jag kastade mig på telefonen och ringde för att se om det fanns plats kvar..
Tyvärr var intresset fullt. Men vi pratade ett tag och i nästa vecka kommer de intresserade få ut mail om kursdag och tid. Så jag hoppas på att det är någon som inte kan eller har möjlighet att gå, för då står jag på tur!

Tror rallylydnad är det som skulle passa Nemo bäst, och det är också det jag är intresserad av att lära mig mer om.
Skulle dessutom vara väldigt roligt att få gå en kurs igen, både för Nemo och vår skull.

Så håll tummarna för att det blir någon avbokning :p

Massa positivt

Ja, nu har det hänt lite.

Nemo har busat med hunden som bor här i huset ett par gånger. Tidigare har han ju varit väldigt rädd och osäker på den, och första gången skällde han ut henne rejält. Men med ett par lekinviter. Andra gången gick det mycket bättre, och de busade som skam efter en stund.
Han har även fått hälsa på ett par valpar i området så hundmöten har åter igen blivit något positivt.
Skönt!

Igår fick han, hör och häpna, vara med husse på jobbet. Han var ute hos sin pappa och hjälpte till med att snickra och lite sånt så Nemo fick vara med. Han sprang lös ute på gården, var med i ladugården, gick och käkade hästbajs bäst han ville, rejsade osv. En heldag med andra ord. På ett nytt ställe dessutom och med husse.
Skönt det eftersom jag jobbade till 21 igår.
Men tro inte att han förstod att han var trött när jag kom hem.
Nej då, först skulle det busas lite med leksaken men det fick han faktiskt göra själv.
När han förstod att det inte blev något mer tvärslocknade han och insåg att han visst var trött :)

Idag blir en lugn dag.
Imorse var han lite risig i magen efter all hästbajs och dessutom bestämmer jag att han behöver en lugn dag idag för att bearbeta gårdagen.
Så när jag kom hem från jobbet förut tog jag den lilla rundan bakom huset, vid ån.
Lite dumt kanske för det var nästan en halvmeter orörd snö.
Nemo fick gå lös och kämpade på och hoppade runt.
Väntade duktigt in matte också, som var svimfärdig efter en lång o stressad dag på jobbet utan lunch. Då är det inte det smartaste att gå i så djup snö, för det är banne mig värre än ett träningspass.
På hemvägen, på plogad gata, tog han flera gånger kontakt med mig spontant.
Så allt känns åter igen väldigt bra nu.
Han är där han ska vara så att säga. Glad, kontaktsökande, okomplicerad, positiv och underbar.

Själv har jag åkt på en inflammation i axeln på grund av musarm. Känns mindre roligt.
Men Nemo är medicin. I söndags var vi ute i skogen och åter igen kämpade oss fram i all snö. Men då glömde jag faktiskt bort att jag hade konstant värk. Så nog har djuren en läkande kraft!

Nu ska jag egentligen jobba hemifrån men jag sparar nog det till lite senare.
Jag känner att jag behöver vila lite efter två kaos-dagar med värk.
Nemo vilar redan så jag ska gå och göra han sällskap...
Avslutar med lite bilder från i söndags:


Ny sele! (klickbar bild)


Att peppa Nemo att sig upp för snövallar gör susen för hans självförtroende!


Sedan blev det lite problemlösning.. hur ska man tag sig förbi detta då?


Kämpigt (klickbar bild)


Godissök


Finaste väntar in matte och undrar hur det går för henne


Bild tagen i bara farten och jag hade kunnat gjort vad som helst för att få Nemo skarp på denna bild!



Lördagsmys


Dags att bänka sig framför teven


Smakar en ostbåge (klickbar bild)


Nelly var ute och skuttade och passade på att räcka ut tungan i förbifarten ;)


"Får jag en ostbåge till?"


Nelly fick lite lördagsgodis, en liten bit knäckebröd :)

Ett par bilder

Det blev ett par bilder från promenaden med hundarna förut.




Snövallarna är väldigt användbara nu :)
Det roligaste är att få peppa Nemo till att verkligen ta sig upp. I början är han lite osäker "klarar jag verkligen det?" ser han ut och tänka. Ett par "Kom igen, du klarar det" senare så är han uppe :)


Hopp i snön



Lite bus med Sixten


Snön yrde


Lite rejs


Sen blev dom klara tidigare och kom och hämtade Sixten.
Micke är en stor favorit hos Nemo.

Sixten

Denna helg passar vi Sixten, killens mammas hund.
Han är väl söt och så, även om pudlar inte direkt är någon ras jag själv skulle titta på.
Problemet är bara att Sixten är van vid Stenshult och hus, och inte stan och lägenhet.
Vilket gör att han småskäller nästan hela tiden så fort han hör något. Vilket är ganska ofta när man bor i höghus och lägenhet. I natt fick han till slut sova i köket i sin säng för att vi skulle få sova. Och nu efter en lång morgonpromenad har han fått gå in i sovrummet. För han är van vid att få gå o lägga sig i sin säng om han skäller så vi får köra på samma här. Konstigt ändå, att han slutar så fort han får gå in i ett annat rum i sin säng..

Och när man har en sån här hund hemma är man glad över att Nemo sällan skäller.
Han kan säga till ett par gånger om det är något speciellt han hör eller om det ringer på dörren, men sedan vet han att det är bra och kommer till mig istället. Sixten småskäller istället hela tiden, och visst kan han tystna några sekunder när man säger att det är bra, men sedan är han igång i gen.. ja, inte gör det mitt redan dåliga morgonhumör bättre kan jag säga ;)

Jaja, det är bara att göra det bästa av det, ska försöka se om han är intresserad av lite aktiveringsspel senare idag.

Födelsedagsbarn!

Älskade, sötaste, finaste, underbaraste skrutten fyller 3 år idag!

Så här kommer lite bilder om vad han varit med om under året som gått!


Han har poserat bland blommor på våren


Pussats med matte på fisketurer


Smutsat ner sig såklart


I våras blev han inklickad


Varit på massa utflykter i skogen

Spårat klöv och varit stoltare än stoltast


Njutit av hösten


Lärt sig nya tricks


Grattis på födelsedagen älskade Nemo <3 <3 <3