Senaste Inlägg

flytt

Nu är vi på gång att flytta.
Har börjat flytta kartonger, varit på Ikea och förhoppningsvis bor vi i den nya lägenheten nån gång nästa vecka.
Fasen vad vi kommer att sakna att ha skogen alldeles intill knutarna...
Tänk ändå så konstigt det kan bli.
Vi flyttar mest för Nemos skull, för att vi ska kunna bo så nära mitt jobb som möjligt (nu blir det cirka en minuts gångavstånd) och att han då lättare kan vara med mig eftersom båda jag o husse jobbar nu.
Men samtidigt mister vi skogen som vi har här.
Där Nemo alltid har varit lös, badat i lerpölar, rejsat, myst och där jag kunnat samla grenar och annat gott till kaninerna. Där jag har fått lugn och ro. Terapi.

Men samtidigt lönar det sig också att bo på det nya stället.
Och vi får helt enkelt anstränga oss lite mer och ta bilen till skogen hädanefter.
Och Emaus finns alltid, där brukar det ibland finnas nån tom hästhage att rejsa i.

Det bästa är också att husse nu har två veckors semester. Så Nemo kan "inskolas" på nytt ställe utan att behöva börja med att vara ensam de där 4-5 timmarna som ibland är ett måste. Sedan är det en vecka med jobb för båda men då kan ju jag ha med honom större delen av dagen på jobbet. Och sen, äntligen, är det dags för min 4-veckors semester. Som jag längtar!

Kaninerna mår bra.
Jäklar vad envisa de kan vara ibland.
Har de väl fått för sig något så släpper de inte det kan jag säga.
Molly har fått för sig att gräset är grönare så att säga, hon vill till varje pris bakom Nellys bur.
Vi har toalådan där och ett kompostgaller bakom, eftersom jag vid sidan av Nellys bur har hinkar med spån i och bokhyllan står där. Hon gräver som skam i toalådan, gnager på kompostgallret och när jag satte upp en bit kartong i springan mellan gallrena började hon ju givetvis riva och bita i det.
Nu, en vecka senare, verkar hon iaf ha förstått att hon inte kommer just dit.

Nelly vill till varje pris bakom soffan. När jag satte en av alla flyttkartonger i vägen där började hon gnaga hål på den. När jag satte Nemos låda med leksaker där, puttade hon undan den eller helt enkelt hoppade i den.
Sen kom hon på att det fanns en väg till... och där hittade hon en lampsladd att bita sönder (har inte haft i den i kontakten turligt nog)

Ja, nog är dom envisa.

Än så länge blir det ingen egenbyggd kaninbur som planen var, när vi flyttat.
Utan de får istället ta köket som bostad.
Vi sitter sällan i köket ändå och kommer inte att ha nåt köksbord, men samtidigt så tillbringar man ju ändå en del tid där så det blir säkert bra. Där finns heller inga sladdar eller liknande för dem och de kan ha hela köket att springa omkring på.
Ska även testa att sätta ihop dem första dagen de är där, en liten liten stund för kolla. Det sägs ju att en neutral plats där de aldrig har varit på ska vara bra men jag tvivlar lite. De funkar ju kanon som grannar, då bråkar de aldrig utan har inga problem med att ligga bredvid varandra med galler emellan. Men så fort de har träffats på utanför har det blivit bråk direkt.
Det hade varit så roligt och skönt om de åtminstone hade kunnat fungera ute, lösa, tillsammans.
Om inte annat för att jag ska slippa få dåligt samvete när den ena av dem är ute och springer och den andra får vara i buren. Vill ju ha båda mer frigående.

Det var allt för nu.
Ska försöka så det inte går så lång tid mellan blogginläggen, men nu kan det hända att vi får vänta på internet och sånt i den nya lägenheten så ha lite överseende. Och glöm inte bort oss helt ;)

0 Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback