Senaste Inlägg

Kaninerna

I brist på Nemo får ni en uppdatering om kaninerna ;)

Idag har jag städat deras burar, samt lite mer grundlig städning i hagen. Jag hämtade även ut en paket förut med lite saker som jag beställt. Denna gång fick Nemo nöja sig med "bara" tuggben och så fick kaninerna lite nya grejer. Så nu får ni följa med på en liten bildtur in i deras hage, som för övrigt står öppen mot vardagsrummet jämt. Men Molly vågar sig inte ut än, Nelly däremot är alltid ute och springer runt under soffbordet :)


Hagen står öppen ut mot soffan och bordet


En helt vanlig kartong kan bli ett litet hus. Men roligast är att gå uppe på det tycker båda kaninerna haha


Ett par pallar


Den här kom i paketet idag! En vippbräda..


Den här är poppis att sitta uppe på


Hö i "påshållare" och i innebandyboll :)


Den här köpte jag också, en bro :)



Är ju så förbaskat kul att köpa grejer till djuren. Visst kan man göra en hel del själv, eller ta vad naturen erbjuder, men det är inte så lockande nu. Längtar dock till våren när vi kan ta in kvistar, stenar och göra det till en liten uteplats inomhus så att säga. Kaninerna älskar för övrigt att få nya saker i hagen. De undersöker, får busryck, gnider sig, gnager osv. Ibland tar jag bort ett par saker för att sätta in det senare, eller möblerar om lite så att de får känna på det lite oftare.
Har även köpt sånt där fejkgräs till gnagare så att de kan få lite gräs mitt i vintern. Och klosax och lite gotta.
Nu när inte Nemo är hemma har jag haft dem uppe i soffan. Igår fick Nelly sitta i knäet och bli gosad med när jag kollade på teve och idag var det Mollys tur. Ingen av dem är överförtjusta i att bli upplyfta, men Molly är värst. Hon började bitas och nafsas men när jag hade satt mig ner så fick hon chansen att gå ner på soffan, men det tyckte hon var lite läskigt så hon valde att kura ihop sig i mitt knä och så lugnade hon sig och till slut njöt hon faktiskt av att bli klappad. Jag var noga med att inte på något sätt hålla fast henne och hon satt så lugnt i mitt knä medans jag gosade och pratade med henne. Måste försöka bättre mig på att socialisera henne och få henne tamare.

Avslutar med en bild på hur det bor i vardagsrummet. Syrran frågade mig, när hon såg detta, "Är det inte lite väl likt ett zoo?". Men jag måste säga att jag bryr mig mer om hur djuren mår och bor, än om det är estiskt snyggt i hemmet. Att bara ha kaninerna i små burar utan några prylar, nej tack. Har man innekaniner (eller gnagare över huvudtaget) tycker jag faktiskt man får göra det bästa av situationen man själv har skapat.




2 Kommentarer

Postat av: Maria&Oskar den 2010-02-24 @ 21:37:02
http://www.guldhunden.se

Ååå, det ser precis ut som när jag bodde i korridor med marsvinen! Förutom att den var på bara 17 kvadrat så det var hela min lägenhet som var indredd som zoo. Men mysigt var det! Man fick akta sig för att trampa på ett marsvin bara när man skulle upp på morgonen.

Postat av: Gealach den 2010-02-24 @ 22:05:26
http://gealach.wordpress.com

En sådan där träplattform har vi också. Jättepraktiskt att lägga saker till kaninen på, för då får han ha det ifred. Marsvin når inte så högt. :-D


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback